Afgelopen week heeft Active Safety voor diverse nieuwe opdrachtgevers adhoc brandwachten en mangatwachten mogen leveren. Dit tot volle tevredenheid van de nieuwe opdrachtgevers. Adhoc betekent niets minder dan snel leveren. U belt om 06:00 uur en om 08:00 staat er vervolgens een brandwacht bij u op locatie. Waar dan ook in Nederland, Active Safety is uw snelle leverancier van brandwachten. Ook op Adhoc basis.

Heeft u ook op korte termijn een brandwacht nodig? Neem dan contact op met Active Safety via https://www.activesafety.nl/contact of bel met ons piket nummer op: 085-1306781

Wat is een rijksgediplomeerde brandwacht?

Een rijksgediplomeerde brandwacht is een brandwacht welke door de brandweer is opgeleid. Alhoewel er ook manschappen cursussen worden aangeboden om buiten de brandweer om te volgen vinden wij het zeer belangrijk dat wij alleen rijksgediplomeerde brandwachten inzetten die zijn opgeleid door een brandweerpost in Nederland. Vaak zijn onze rijksgediplomeerde brandwachten ook nog in dienst bij de brandweer, zowel als vrijwilliger maar ook als beroepsbrandweerman. Deze brandwachten hebben veel kennis door een opleiding van 2 jaar die ze hebben gehad en door de vele oefeningen welke men wekelijks doet. Ze blijven geschoold en hebben kennis van de nieuwste technieken. De Rijksgediplomeerde brandwachten zijn getraind op brandbestrijding, incidenten met gevaarlijke stoffen en hulpverlening. Hierdoor bent u bij de inzet van rijksgediplomeerde brandwachten van Active Safety altijd verzekerd van de hoogst mogelijke kwaliteit.

Taken van een rijksgediplomeerde brandwacht

Een Rijksgediplomeerde brandwacht houdt zich onder andere bezig met het toezicht houden bij werkzaamheden met hoge brandgevaarlijke risico’s, controleren van vergunningen en veiligheids-procedures, toezicht houden op de veiligheid van werkenden en de controle van persoonlijke beschermingsmiddelen. Tevens zijn ze inzetbaar bij storingen, defecten of volledige uitval van een brandmeldcentrale of sprinklerinstallatie. De rijksgediplomeerde brandwachten van Active Safety worden dan ook veelvuldig ingezet op verpleeghuizen, kantoorgebouwen, voor de overheid maar ook tijdens evenementen. Ook leveren wij veelal rijksgediplomeerde brandwachten voor diverse BHV Klussen.

Wanneer inzetbaar?

De Rijksgediplomeerde brandwacht van Active Safety is inzetbaar bij onder andere scheepswerven, werkzaamheden in een risicovolle omgeving, uitvoeren van onderhoud, bij brandgevaarlijke situaties in openbare gebouwen (scholen, ziekenhuizen en bedrijfspanden) en evenementen. Ook bij de uitval van een brandmeldcentrale of blusinstallatie is de inschakeling van een brandwacht essentieel. De Rijksgediplomeerde brandwacht is dan in ware de brandmelder. Hij of zij houdt alles nauwlettend in de gaten en schakelt waar en wanneer nodig hulp in. Eigenlijk overal waar brandbestrijding, hulpverlening en incidenten met gevaarlijke stoffen om de hoek komt kijken is een Rijksgediplomeerde brandwacht aanwezig. Ook kan het in sommige gevallen zijn dat uw verzekeraar de aanwezigheid van een Rijksgediplomeerde brandwacht verplicht.