Bouw brandwachten en veiligheidsteams

Ook op de bouw is Active Safety aanwezig. Wij leveren door geheel Nederland bouw brandwachten welke toezicht kunnen houden. In de bouw wordt voorgeschreven dat er een veiligheidsplan opgesteld moet worden. Hier komen vele veiligheidsaspecten in naar voren. Ook de inzet van een eventuele brandwacht tijdens de bouw van een pand, renovatie, dakdek werkzaamheden en vele andere soorten werk. De brandwachten controleren bij ‘heetwerk’. Dat wil zeggen: bij las en slijpwerkzaamheden en alle denkbare werken waarbij hitte vrij komt. Het komt regelmatig voor dat men na het dakdekken naar huis gaat en dat er daarna, vaak binnen een uur na de werkzaamheden, brand uit breekt. Voor dit soort gevallen is een brandwacht zeker geen overbodige luxe. De bouw brandwachten van Active Safety blijven, afhankelijk van de soort werkzaamheden, minimaal tot een uur na de werkzaamheden aanwezig om te monitoren op eventuele ontbranding van materialen.

Tijdens de werkzaamheden staan onze bouw brandwachten voor de veiligheid van uw medewerkers. Werken op hoogte betekent valharnassen dragen en aangelijnd zijn, verplichte Persoonlijke Beschermings- Middelen dienen gedragen te worden zoals een helm, bril en werkschoenen en men dient gecertificeerd te zijn om bepaald materieel te besturen. De brandwachten van Active Safety controleren en handhaven hierop. De brandwacht heeft de bevoegdheid om het werk te stoppen tot alles op orde is. De brandwacht kan zelfstandig werken of onderdeel zijn van een compleet veiligheidsteam onder leiding van een veiligheidskundige. Ook deze volledige veiligheidsteams kunnen wij voor u verzorgen. Active Safety regelt alle benodigde materiaal die de brandwacht of een veiligheidsteam nodig heeft om op een correcte manier te kunnen werken. Van portofoon tot meetapparatuur en van helm tot werkschoenen. Ook brandblussers kunnen wij indien gevraagd verzorgen. Onze bouw brandwachten komen veilig op hen werk en willen er voor zorgen dat iedereen s ‘avonds veilig weer naar huis kan!

Bouw brandwachten

Werkzaamheden:

Onze bouw brandwachten en de mensen waar ze voor verantwoordelijk zijn werken veilig of ze werken niet. Ze controleren en werken volgens wettelijk geregelde procedures. Als er certificaten benodigd zijn controleert de brandwacht hierop en als er specifieke Persoonlijke Beschermings Middelen nodig zijn handhaaft de brandwacht hierop. Als men last of slijpt komt onze brandwacht om te controleren. Zijn eventuele heetwerk vergunningen op orde? Draagt men de geschikte PBM’s? Zoniet, dan heeft de bouw brandwacht de bevoegdheid om het werk te stoppen. Wat doen de bouw brandwachten van Active Safety onder andere?

 • Controleren in bepaalde (heet)werk gebieden

 • Melden bij de brandweer of andere hulpdiensten indien deze gealarmeerd dienen te worden

 • Preventief aanwezig zijn en handelen, alarmeren en documenteren bij brand

 • Controleren of alle brandbeveiligingssystemen op orde zijn en naar behoren werken indien aanwezig

 • Controleren of er voldoende vluchtmogelijkheden zijn en of nooduitgangen goed bereikbaar en doorgaanbaar zijn

 • Bij heet werk brandbare materialen in de buurt verwijderen

 • Zorgen dat er een geschikt blusmiddel aanwezig is

 • De omgeving brandveilig houden

 • Het werk stoppen wanneer het onveilig is of wordt uitgevoerd

 • Controleren en handhaven op de te dragen persoonlijke beschermingsmiddelen

 • En nog veel meer….

De belangrijkste taak van de bouw brandwachten van Active Safety is zorgen dat eenieder s’avonds weer veilig naar huis gaat! We werken veilig of we werken niet! Wij volgen de VCA richtlijnen en daar waar men strakkere regels hanteert die beter zijn dan VCA werken wij volgens de regels van onze opdrachtgevers. 100% kwaliteit, 100% tevredenheid en 0% ongevallen. Dat is ons streven!

 

De belangrijkste taak van de bouw brandwachten van Active Safety is zorgen dat eenieder s’avonds weer veilig naar huis gaat! We werken veilig of we werken niet! Wij volgen de VCA richtlijnen en daar waar men strakkere regels hanteert die beter zijn dan VCA werken wij volgens de regels van onze opdrachtgevers. 100% kwaliteit, 100% tevredenheid en 0% ongevallen. Dat is ons streven!

 

Meer informatie…
Offerte aanvragen

Heeft u met spoed bouw brandwachten nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Bouw brandwachten
Bouw brandwachten

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen. Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd.