Brandwacht Drachten

Brandwacht Drachten

Uw brandveiligheid is onze core business

Vanwege het dramatische en verwoestende effect wanneer het mis gaat, is brandveiligheid een uiterst serieus te nemen thema. Active Safety is al ruim twee decennia actief op het gebied van scholing, trainingen en het leveren van Rijksgediplomeerde brandwachten en industriële brandwachten. Wilt u mensen, dieren en goederen optimale zekerheden brandveiligheid bieden? Voor uw brandwacht Drachten heeft u aan Active Safety een ervaren partner.

 • Rijksgediplomeerde brandwachten (minimaal diploma Manschap A)
 • Industriële brandwachten heetwerken en gasmetingen
 • Mangatwachten
Brandwacht Drachten
Brandwacht Drachten

Wat kunt u verwachten van een Active Safety brandwacht?

Onze brandwachten zijn Rijksgediplomeerd. Verplichte keuringen en trainingen worden gevolg en de meeste van onze brandwachten zijn actief betrokken bij een brandweerkorps. Zij waken actief over de brandveiligheid en doen dit door te observeren, registreren, begeleiden, informeren en rapporteren. Ze zien o.a. toe op naleving van het (brand)veiligheidsprotocol, lopen controlerondes en zien toe op het vrijhouden van vluchtroutes. Waar nodig wordt optredend gehandeld. Bij calamiteiten wordt met in acht neming van alle veiligheidsprotocollen efficiënt, letsel- en schadebeperkend gehandeld.

Heeft u snel een brandwacht Drachten nodig? Bel onze piketdienst wanneer u een brandwacht nodig heeft.

Deze is 24/7 bereikbaar: 085-1306781. Active Safety is erkend door gemeenten en verzekeraars!

Het inhuren heeft vanuit verzekeringsmaatschappijen, de gemeente, de ondernemingsraad of BHV in veel gevallen een verplicht karakter.

De meeste aanvragen voor een brandwacht Drachten hebben betrekking op een van onderstaande situaties:

 • Uitval BMI-installatie
 • Uitval blus- of sprinklerinstallatie
 • Nieuwbouw of verbouw waarbij technische brandzekerheid (nog) niet aanwezig is.
 • Onderhoudswerkzaamheden technische brandinstallatie
 • Heetwerkzaamheden zoals branden, slijpen en lassen
 • Grootschalige evenementen
 • Ondersteuning of versterking van BHV bij onderbezetting
 • Tijdens industriële werken met open vuur en/of gas
 • Tijdens grootschalige activiteiten met open vuur bv vreugdevuren en vuurwerkshows
 • Bij onderbezetting van brandweerkorpsen

 


Industriële brandwacht Drachten

Industriële brandwachten worden ingezet bij werken in besloten ruimtes (mangatwachten) en/of het werken onder  brandgevaarlijke situaties. Zoals werken met open vuur, vluchtige stoffen en gas. Bijna altijd is de aanwezigheid van een industriële brandwacht vanuit de organisatie, de BHV, de ondernemingsraad of de verzekeraar verplicht.

Onze industriële brandwachten zijn ervaren en beschikken over de juiste diploma’s om preventief en actief de veiligheid tijdens industriële werken te bewaken. Active Safety brandwachten zijn minimaal in het bezit van de volgende diploma’s en certificaten: VCA-Basis of VCA-VOL, kleine blusmiddelen (SOG), watervoerende armaturen (SOG), schuimvoerende armaturen (SOG, EX-OX-TOX-gasmeten (Nogepa 1.4), Mangatwacht / Buitenwacht (SOG), werken met ademlucht.

brandwacht inhuren

Contact met Active Safety

Voor al uw (aan)vragen zijn we 24/7 bereikbaar via onze piketdienst: 085-1306781. We gaan direct voor u aan de slag! Bij spoed zijn onze brandwachten doorgaans binnen 2 uur ter plaatse.
Meer informatie…
Offerte aanvragen

Heeft u met spoed een rijksgediplomeerde brandwacht nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen. Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd.