Brandwacht huren Limburg

Onze core business is het leveren van brandwachten

Wanneer u een brandwacht nodig hebt voor uw locatie of evenement in Limburg is Active Safety een betrouwbare, zekere partner. Ervaring maakt een groot verschil waar het gaat om het bieden van veiligheid. Geschoold door ruim 20 jaar ervaring weten we snel en op de juiste manier in te spelen op elke situatie waarbij de inzet van brandwachten nodig zijn. Onze core business is dan ook het leveren van brandwachten. Dit doen we met de dagelijkse inzet van ruim 400 Active Safety brandwachten. Bij een brandwacht huren in Limburg zijn wij uw gekwalificeerde en erkende partner voor:

 • Het inhuren van Rijksgediplomeerde brandwachten (minimaal diploma Manschap A)
 • Het inhuren van industriële brandwachten
 • Het inhuren van mangatwachten

Erkend door gemeenten en verzekeraars. Snel een brandwacht in de provincie Limburg nodig? Onze piketdienst is 24/7 bereikbaar: 085-1306781

Brandwacht huren Limburg

Onze inzet, uw zekerheid

Welke organisaties kunnen een brandwacht in Limburg nodig hebben? Het antwoord hierop is nogal breed. Onze opdrachtgevers bestaan uit bedrijven uit alle mogelijke branches, ontwikkelaars, organisatoren van evenementen, brandweerkorpsen, gemeenten, instellingen, enz. Vaak is het inhuren van een brandwacht vanuit de gemeente of de verzekeringsmaatschappij een verplichting. Dit is het geval bij:

 • Uitval van de brandinstallatie en/of blusinstallatie
 • Tijdens bouw of verbouw waarbij brandgevaarlijke situatie een risico vormen
 • Tijdens grootschalige evenementen
 • Tijdens industriële werken met open vuur en/of gas
 • Tijdens evenementen/activiteiten met open vuur zoals vuurwerkshows, vreugdevuren, enz.
 • Bij te weinig man-/vrouwkracht binnen het eigen brandweerkorps
Brandwacht huren Limburg

De taken van een brandwacht

De taken van een brandwacht zijn controleren, toezichthouden en actief letsel- en schadebeperkend handelen bij calamiteiten. Omdat de dynamiek per locatie wisselt wordt altijd maatwerk geleverd. Bij BMI-uitval in een zorginstelling is een andere houding vereist dan tijdens een festival of op een bouwlocatie. Onze mensen zijn niet alleen getraind in het bieden van verhoogde brandveiligheid, maar zorgen ook voor een passende houding en benadering. Uitvoerende taken zijn o.a. toezicht houden op naleving van het (brand)veiligheidsprotocol, het lopen van controlerondes en toezien op het vrijhouden van vluchtroutes. Waar nodig wordt optredend gehandeld.

 

Industriële brandwacht Limburg

Een industriële brandwacht huren in Limburg? Dan is Active Safety een zekere keus. Al onze industriële brandwacht hebben praktijkgerichte trainingen en studies (Bijvoorbeeld EX-OX-TOX) gevolgd, toegespitst op vraagstukken rondom brandveiligheid binnen de petrochemie, olie en gasindustrie, de offshore, de maritieme sector, scheepsbouw en infra. Industriële brandwachten houden toezicht, adviseren en registreren en treden handelend op bij werken met open vuur, gas en werken in gesloten ruimten (mangatwachten). Active Safety brandwachten zijn minimaal in het bezit van de volgende diploma’s en certificaten:

 • VCA-Basis of VCA-VOL
 • Kleine blusmiddelen (SOG)
 • Watervoerende armaturen (SOG)
 • Schuimvoerende armaturen (SOG)
 • EX-OX-TOX-gasmeten (Nogepa 1.4)
 • Mangatwacht / Buitenwacht (SOG)
 • Werken met ademlucht

 


Dient u bij onvoorzien omstandigheden snel een brandwacht of industriële brandwacht te huren in de provincie Limburg? Wilt u ons betrekken bij de voorbereidingen van een evenement of (bouw)project? Voor al uw vragen zijn we 24/7 bereikbaar via onze piketdienst: 085-1306781

brandwacht inhuren

Meer informatie…
Offerte aanvragen

Heeft u met spoed een rijksgediplomeerde brandwacht nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen. Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd.