Brandwacht Leiden


Spoedaanvragen 24/7

+31(0)85-1306781

Brandwacht Leiden

Brandwacht Leiden

Verhoog de brandveiligheid met Active Safety!

Er zijn verschillende situaties waar het aan te raden is om een brandwacht in te huren. In sommige gevallen is het zelfs verplicht. Dit is vaak het geval als er bij uw onderneming of evenement sprake is van een verhoogd risico op brand is. Dit kan bijvoorbeeld gaan om gevaarlijke fabrieksprocessen in de chemische industrie of petrochemie.

Brandwacht Leiden

Wat doet een brandwacht?

Brandwachten zijn inzetbaar in verschillende situaties en hebben hierdoor een uiteenlopend takenpakket. In principe zijn onze brandwachten de extra oren en ogen bij bijvoorbeeld de uitval van een brandmeldinstallatie. De brandwacht treedt dus preventief en repressief op en verhogen hiermee de brandveiligheid en verlagen het brandrisico in verschillende situaties. Daarnaast voeren zij taken uit zoals:

  • Controlerondes uitvoeren
  • Toezien op de naleving van het beveiligingsprotocol
  • Vluchtwegen vrijhouden
  • Coördineren en alarmeren van hulpinstanties in het geval van calamiteiten

Onze brandwacht Leiden zijn Rijksgediplomeerde brandwachten die allemaal hebben voldaan aan de specifieke opleidings- en trainingseisen. Onze brandwachten zijn te onderscheiden in twee disciplines: de Rijksgediplomeerde brandwacht en de industriële brandwacht. Ten slotte hebben wij ook brandwachten die kunnen fungeren als mangatbewaking, welke valt onder de industriële brandwacht.

Brandwacht in Leiden nodig voor uw instelling of kantoor?

Brandwacht Leiden helpt u graag om te zorgen voor extra brandveiligheid op uw kantoor of instelling. Een brandwacht is in sommige panden verplicht gesteld door de brandweer, gemeente of verzekeraar. Deze panden voldoen vaak niet aan de eisen van een brandveilig gebouw. Dit kan gaan om een uitval van een brandmeldinstallatie of de uitval van een blus- of sprinklerinstallatie. In al deze gevallen dient u een brandwacht in te huren. Onze brandwacht Leiden staat binnen 2 uur voor u klaar om uw pand te beveiligen. Daarnaast zijn al onze brandwachten erkend door gemeenten en verzekeraars!

Mangatwachten

Ons team bestaat ook uit industriële brandwachten. Zij zijn uw expert als het gaat om brandveiligheid in industriële werken waar vuur en gas een rol spelen. Zij voeren verschillende uitvoerende- en controlerende taken uit om de veiligheid van uw werknemers te verhogen.

U kunt onze piketdienst 24/7 bereiken wanneer u (met spoed) een brandwacht nodig heeft in Leiden. U kunt ons inschakelen via het nummer: 085-1306781

Snel of structureel onze brandwacht assistentie nodig? Bel de Active Safety piketdienst
+31(0)85-1306781