Evenementen beveiliging

Een evenementenbeveiliger van Active Safety is een beveiliger die ingezet wordt tijdens publieksevenementen. Tegenwoordig is het inzetten van evenementenbeveiligers in veel gevallen verplicht als het grote evenementen betreft. De evenementenbeveiligers van Active Safety zijn over het algemeen verantwoordelijk voor verschillende werkzaamheden zoals het houden van toegangscontroles en visitaties, en voor de algemene veiligheid tijdens evenementen. In de meeste gevallen werken de evenementenbeveiligers met meerdere collega’s samen en kan er eventueel sprake zijn van een centrale meldkamer waarbinnen collega’s het terrein en de bezoekers in de gaten houden doormiddel van camerabewaking. Daarnaast werkt Active Safety bij de grotere evenementen meestal samen met de politie die opgeroepen kan worden als dat nodig is.

De evenementenbeveiligers van Active Safety kunnen werkzaam zijn op verschillende soorten evenementen, zoals voetbalwedstrijden, muziekfestivals, zomerfestivals en andere soorten van publieksevenementen. De belangrijkste taak van onze evenementenbeveiligers is het vroegtijdig ingrijpen bij ongeregeldheden, zodat kleine ongeregeldheden niet kunnen uitgroeien tot grote escalaties. Daarnaast zien ze er op toe dat er geen drugs of drank naar binnen gesmokkeld worden. Andere werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het bewaken van de backstage-ingang, het bieden van hulpverlening en crowd control. Crowd control heeft betrekking op het managen van bezoekersstromen om onveilige situaties te voorkomen. Welke taken onze evenementenbeveiligers precies uitvoeren is meestal afhankelijk van het soort evenement. Dit is het geval, omdat organisatoren van festivals meestal te maken hebben met vergunningen, waarbinnen precies opgenomen wordt hoeveel evenementenbeveiligers ingezet moeten worden. Een evenementenbeveiliger kan dus verantwoordelijk zijn voor verschillende werkzaamheden. Een andere benaming voor evenementenbeveiliger kan ook zijn event security officer (ESO).

Werkzaamheden evenementenbeveiliger

Zoals hierboven al gezegd zijn de evenementenbeveiligers verantwoordelijk voor vele taken. Deze taken zijn zeer belangrijk en kunnen diverse ongeregeldheden voorkomen. Een klein voorbeeld uit het takenpakket van een evenementenbeveiliger:

  • Toegangscontrole

  • Visitatie

  • Algemene veiligheid tijdens het evenement

  • Monitoren terrein en bezoekers

  • Vroegtijdig ingrijpen bij ongeregeldheden

  • Tegengaan binnen smokkelen drank en drugs

  • Backstage bewaking

  • Crowd Control

  • En veel meer….


De evenementenbeveiligers van Active Safety zijn representatief, vriendelijk en werken de-escalerend. Tevens voorzien wij al onze beveiligers van portofoons met oortjes zodat men onderling en met de meldkamer kan communiceren. Indien gewenst kunnen wij de complete meldkamer voor u inrichten en bemannen.

Wilt u meer informatie? Of heeft u interesse in het afnemen van de beveiligers van Active Safety? Wij zorgen er voor dat men bij u op locatie komt! In nette herkenbare kleding en in het bezit van eventuele communicatiemiddelen en de juiste diploma’s. Daar waar men soms zelf nog spullen moet regelen levert Active Safety het hele pakket in één! U heeft er geen omkijken meer naar!

100% kwaliteit en tevredenheid. Daar gaan wij voor!

Meer informatie…
Offerte aanvragen

Heeft u met spoed een beveiliger nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen. Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd.