Evenementen brandwachten

Als organisator van evenementen bent u verplicht om ervoor te zorgen dat er brandweerpersoneel stand-by staat. Dit geldt zowel voor buiten- als binnen-evenementen, zoals festivals en beurzen.
Bij het gebruik van geluidsinstallaties en pyrotechnische apparatuur die kunnen leiden tot onveilige situaties worden ook brandwachten vereist die snel ter plaatse kunnen zijn.

Active Safety levert door geheel Nederland evenementen brandwachten. Deze brandwachten worden ingezet tijdens evenementen als ondersteuning van de brandmeldinstallatie wanneer er melders zijn uitgeschakeld in verband met de rookvorming, lopen rond om zo beginnende brandjes te kunnen blussen, houden nooduitgangen en vluchtroutes begaanbaar, ondersteunen de BHV/EHBO organisatie en veel meer. Onze evenementen brandwachten zijn allen breed opgeleid en bijna allemaal in actieve dienst bij de brandweer. Ze zijn allen in het bezit van een EHBO en BHV certificaat.

Vele evenementen brandwachten beschikken over meerdere diploma’s zoals diverse preventieve certificaten. Maar ook evenementen brandwachten met genoemde diploma’s aangevuld met industriële diploma’s als mangatwacht en gasmeten komen veelvuldig voor. Afhankelijk van de soort brandwacht die u vraagt zetten wij de juiste persoon in. Active Safety heeft een bestand van ruim 800 inzetbare brandwachten.

Werkzaamheden evenementenbrandwacht

Zoals het woord al aangeeft lopen de evenementenbrandwachten van Active Safety op evenementen. Dit kunnen kleinschalige feestjes en optredens zijn in scholen, theaters en bioscopen maar ook op de grotere festivals als Amsterdam Dance Event, Lowlands of diverse andere concerten en feesten. De evenementenbrandwacht let op vele dingen. Wij leveren onze brandwachten altijd compleet met communicatieapparatuur. Zo kan men onderling communiceren en indien nodig snel handelen. Hieronder een kleine greep uit de werkzaamheden van de evenementenbrandwacht:

  • Lopen van rondes door het gebouw
  • BHV taken op zich nemen wanneer nodig

  • Het vrijhouden van nooduitgangen en vluchtwegen
  • Het controleren van nooduitgang aanduiding en transparanten op de correcte werking
  • Controleren van aanwezige blusmiddelen
  • In en uitschakelen van componenten verbonden met de brandmeldinstallatie
  • Bluspoging wanneer er toch iets mis gaat
  • Het verlenen van EHBO indien nodig

De evenementenbrandwachten van Active Safety doen veel. Meer dan wij hier op kunnen sommen. Wilt u weten wat wij voor uw organisatie en uw evenement kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.
100% kwaliteit en tevredenheid. Dat is waar wij voor gaan!

Meer info…
Offerte aanvragen

Heeft u met spoed een rijksgediplomeerde brandwacht nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen.

Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd.