Horecabeveiliging

Een horecaportier of uitsmijter van Active Safety is een beveiliger die zich gespecialiseerd heeft in het beveiligen van horecagelegenheden. Als horecaportier zijn ze meestal werkzaam tijdens de avonduren, als cafés, discotheken en nachtclubs veel bezoekers trekken. Het is de verantwoordelijkheid van onze horecaportier om toe te zien op de algemene veiligheid. Dit kan inhouden het weigeren van bezoekers of het naar buiten werken van dronken en/of vervelende bezoekers. Het naar buiten werken van bezoekers is meestal nodig als bezoekers zich niet gedragen, omdat ze bijvoorbeeld dronken zijn of verboden middelen gebruiken. Als horecaportier kan je alleen werkzaam zijn of werk je samen met andere collega’s. Een horecabeveiliger die voor de deur staat let goed op, wat voor soort gasten er naar binnen willen.

Soms kan iemand geweigerd worden, omdat de horecabeveiliger ziet dat de persoon te dronken is of een lastige indruk maakt. Ook zal de horecabeveiliger er op toezien dat er binnen de uitgaansgelegenheid zich geen praktijken voordoen die niet door de beugel kunnen, zoals drugsgebruik, vervelend gedrag of dronkenschap. Een horecabeveiliger zal altijd proberen vervelende mensen naar buiten te krijgen door middel van praten en soms lichte dwang toepassen als dat nodig is. Een horecabeveiliger moet dan ook goed kunnen omgaan met diverse soorten mensen. Een van de veelvoorkomende problemen is dat mensen vaak anders zijn als ze dronken zijn. Als iemand dronken is kunnen er veel emoties loskomen. Het is de taak van de horecabeveiliger om hier op een professionele manier mee om te gaan. Tegenwoordig hebben de meeste horecabeveiligers de mogelijkheid om direct contact te kunnen leggen met de politie.

Taken horecabeveiliger

De horecabeveiligers van Active Safety zijn goed opgeleide mensen. Ze staan, als ze samenwerken, in onderling contact met elkaar doormiddel van portofoons. Een kleine greep uit het takenpakket van een horecabeveiliger:

  • Toegangscontrole

  • Visitatie

  • Algemene veiligheid in de horeca gelegenheid

  • Monitoren van bezoekers

  • Vroegtijdig en de-escalerend ingrijpen bij ongeregeldheden

  • Tegengaan binnen smokkelen van drank en drugs


De horecabeveiligers van Active Safety zijn vriendelijk, representatief, doortastend, integer en werken altijd de-escalerend.

Wilt u meer informatie? Of heeft u interesse in het afnemen van de beveiligers van Active Safety? Wij zorgen er voor dat men bij u op locatie komt! In nette herkenbare kleding en in het bezit van eventuele communicatiemiddelen en de juiste diploma’s. Daar waar men soms zelf nog spullen moet regelen levert Active Safety het hele pakket in één! U heeft er geen omkijken meer naar!

100% kwaliteit en tevredenheid. Daar gaan wij voor!

Offerte aanvragen
Meer informatie…

Heeft u met spoed een beveiliger nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen. Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd.