Mangatwachten

Active Safety levert op diverse projecten mangatwachten. Een mangatwacht is een persoon die de wacht kan houden bij het betreden van tanks, rioleringen, kruipruimtes, slecht geventileerde ruimtes en diverse andere krappe ruimtes met maar één toegang. Het mangat. Met name het gevaar van een gevaarlijke concentratie van bepaalde stoffen in deze ruimtes is een risico waar men wel degelijk rekening mee moet houden. Daarom zijn onze mangatwachten altijd uitgerust met een gasmeter welke meet op de meest voorkomende gassen in een tank, riool of kruipruimte. Als al deze waarden goed zijn geeft de mangatwacht de ruimte vrij om te betreden en zal, bij betreding door een persoon, de mangatwacht altijd de wacht houden bij het mangat. In geval van calamiteit kan de mangatwacht handelend optreden. Zo zorgen we er met ons allen voor dat eenieder in de avond weer veilig naar vrouw/man en kinderen kan. De mangatwachten van Active Safety zijn altijd in het bezit van een diploma mangat-, buitenwacht, ex-ox-tox (gasmeten), EHBO, ademluchtdrager en waar nodig vele andere diploma’s en certificaten. Vaak zijn het industriële brandwachten die het mangat-, buitenwacht diploma er bij hebben gehaald. Wij leveren de mangatwachten desgewenst inclusief (ex) portofoons en gasmeetapparatuur. U heeft geen omkijken meer naar de brandwacht of eventuele extra apparatuur omdat dit bij Active Safety allemaal geregeld is.

Werkzaamheden mangatwacht

De mangatwacht zorgt ervoor dat men veilig kan werken in een besloten ruimte. Tevens zorgt hij of zij voor de eigen veiligheid. Tussen de werknemers in de besloten ruimte en de mangatwacht is er goede communicatie met behulp van speciale communicatiemiddelen en -methoden. Denk hierbij aan reddingslijnen, oogcontact, duimsignalen, klopsignalen en portofoons. Verder dient de mangatwacht de veiligheidsmaatregelen te controleren zoals: taakrisico analyse, werkvergunningen, windrichting bepalen en vluchtwegen vaststellen.

  • Gasmeten

  • Veilig werken in besloten ruimtes

  • Communiceren met de werknemers in de besloten ruimte

  • Controleren van TRA (taakrisico analyse)

  • Controleren van werkvergunningen

  • Vluchtwegen vaststellen

  • Windrichting bepalen

  • Alarmeren van de hulpdiensten in geval van een calamiteit


Als er sprake is van een noodgeval of dreiging roept de buitenwacht hulpdiensten op (controle-/meldkamer, ambulance en/of brandweer). Tijdens zijn of haar dienst mag de buitenwacht het mangat niet verlaten of zelf het mangat betreden.

Bij Active Safety bent u zeker van goede en gemotiveerde mensen. Dat is ook waar wij bekend om staan. Altijd kwaliteit en gemotiveerd!

100% kwaliteit en tevredenheid. Dat is waar wij voor gaan!

 

Meer informatie…
Offerte aanvragen

Heeft u met spoed een mangatwacht / industriële brandwacht nodig? Bel dan ons piketnummer:

085-1306781

Active Safety is NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd. Betrouwbaar en veilig!

Active Safety is ruim 20 jaar actief op het gebied van brandwachtdiensten, beveiligingsdiensten en BHV en EHBO opleidingen. Wij zijn erkend door verzekeraars en gemeente en zijn NEN-4400-1 en VCA* gecertificeerd